#TŐKEPORTÁL

FELAJÁNLÁSMÉRŐ

A covid-19 járvány okozta károk enyhítését szolgáló közösségi felajánlások – mint a közösségi vagy társadalmi tőke, crowd capital – mérését szolgálja új mutatónk, a Felajánlásmérő (angolul Crowd Capital Indicator, CCI). A néhány naponta piaci értéken közzétett aggregált adatok gyűjtését a CCI módszertan alapján fél-automa, crowdsourced módszerrel gyűjtjük és validáljuk. A felajánlókat felkeressük és biztosítjuk nekik a kommunikációs lehetőséget is.

A Tőkeportál csapata a CCI-be tett munkát ajánlja fel a crowdnak, abban a hitben, hogy az indikátor és kommunikációja jelentősen hozzájárul a reagálási és alkalmazkodási képességünk aktivizálásához.
Te is ajánlj fel valamit!:)

A hírek forrása: közösségi média, híroldalak, hírlevelek

Meghaladta a 13.5 milliárd forintot a felajánlások értéke

Egy újabb mérföldkőhöz érkeztek a felajánlások augusztustól októberig bezárólag, ugyanis az értékek meghaladták a 13866112816 forintot is. A felajánlások összértéke 25 398 404 forinttal nőtt 2020 szeptember 1.-je óta, mely 5.6%-os növekedést jelent és csak nem a duplája a szeptembertől augusztusig tartó időszaknak. A felajánlások között néhány igazán érdekeset is láthatunk, melyek nem feltétlenül az összértékükkel tűntek ki a sorból. A Florin Zrt jóvoltából több mint 420000 darab fertőtlenítő termék jutott gondoskodó kezekbe, a rászoruló iskolákban pest megye szerte, hogy ebben a bizonytalan időszakban is tudjunk védekezni a Koronavírus ellen a lehető leghatékonyabban. A felajánlások nagy részének középpontjában a rászoruló gyermekek álltak, így kaptak a tanulók jégkrém és puding desszerteket, melyet a Waberer’s Szemerey Kft és az Unilever közös akciójaként osztottak szét. Emellett a már már hagyománnyá vált UNICEF ruhagyűjtő mozgalmát is hatalmas sikerként lehet elkönyvelni, hiszen több mint 11 millió forint gyűlt össze, melyet ruhavásárlásra fordítanak majd. Ebből az összegből, 1 millió forint értékben az E.On Magyarország is hozzájárult a programhoz, melynek keretében felvásárolta a Pop-up store-ban megmaradt ruhákat ás adományozta a szükség helyzetben lévő családoknak. A családokat az Auchan Magyarország is felkarolta idén, és tanszerosztó programja során, több mint 65000 rászoruló családot látott el egy- egy iskolatáskányi tanszerrel az idei tanévkezdéshez. Szeptemberben nem csak az új tanév indult el, hanem a vírus egy második hulláma is elérte hazánkat, így a védekezés érdekében, az egészségügyi hálózatok sem maradtak megfelelő támogatás nélkül. A Vajda Papír Kft több tonnányi papírral járult hozzá a ezen hálózatok működéséhez, hogy minél hatékonyabb és gyorsabb lehessen a betegek és egyéb szolgáltatások nyilvántartása.

A Felajánlásmérő legfelemelőbb pillanatairól készült bejegyzésünket itt olvashatjátok: https://tokeportal.hu/13-milliard-forintnyi-josag-best-of-felajanlasmero/

#FELAJÁNLÁSOK

Böngészd a felajánlások listáját!
#együttsikerül

 

null

#CROWD CAPITAL

A Felajánlásmérő a közösségi felajánlásokat, a közösségi vagy társadalmi tőkét, azaz a crowd capitalt méri. Vagyis mindenki azt adja be a közösbe, amije van, amivel valahogy a közösségnek segíthet.

Bízunk benne, hogy az indikátor és kommunikációja jelentősen hozzájárul a reagálási és alkalmazkodási képességünk aktivizálásához!

#PÉLDÁK

Egész biztos, hogy az utóbbi időszakban számos felajánlással találkoztál Te is a közösségi médiában vagy valamelyik hírportálon. De milyen jellegű felajánlásokról van szó? Miket jelenítünk meg a Felajánlásmérőben? Lehet akár ingyenes online múzeumlátogatás, felajánlott laptop, elengedett jutalék, ingyenes felhasználási lehetőség, vagy éppen az otthoni tanulást segítő applikáció – mindezek piaci értéke megjelenik a Felajánlásmérő grafikonján.

A nagyszerű magyar kezdeményezésekről és felajánlásokról már a magyar (például a Roadster oldalán) és a világsajtó (többek között a The New York Times) is beszámolt.

#MÓDSZERTAN

Hogyan számoljuk a Felajánlásmérőt?

  • A Tőkeportál az online hírekből folyamatosan építi az adatbázist.
  • Az e célra kialakított felületen keresztül bárki beírhatja az általa vagy más által felajánlott szolgáltatást.
  • A Tőkeportál e célra kialakított eljárásrendje szerint validálja, értékeli, illetve megbecsüli a beérkezett információkat. Eközben felvesszük a kezdeményezővel a kapcsolatot, hogy az adatokat egyeztessük.
  • Az adatokat elemezzük, közzétesszük, és kommunikáljuk. A módszertant folyamatosan fejlesztjük.

#FELAJÁNLÁSMÉRŐ HÍREK ÉS INTERJÚK

#CSATLAKOZZ

Te is bejegyezheted felajánlásodat vagy más felajánlását!

Csak add meg a helyzet enyhítését szolgáló üzleti vagy társadalmi felajánlásod részleteit, és annak tényleges vagy becsült piaci értékét. Az általad felajánlott crowd capital értéke másnap már meg is jelenik Felajánlásmérőn.
Ha további részletek érdekelnek, ha részt vennél a munkában, írj nekünk a felajanlasmero@tokeportal.hu-ra.