*ADATKEZELÉS

Adatkezelési Nyilatkozat

Az adatvédelem kiemelten fontos a tokeportal.hu és a Tőkeportál Zrt. számára, ezért a személyes adatai feldolgozásakor nyitottan és átláthatóan járunk el. Az alábbiakban rögzítjük, hogy hogyan dolgozzuk fel és védjük személyes adatait.

Ki kezeli az Ön személyes adatait?

A Tőkeportál Zrt., mint a tokeportal.hu üzemeltetője kezeli azokat a személyes adatokat, amelyeket Ön megad nekünk, és ez a vállalat felel a személyes adataiért a vonatkozó adatvédelmi törvények értelmében.

Az adatkezelő adatai:

Tőkeportál Zrt.
Székhely: 1095, Budapest, Soroksári út 48.
Adószám: 26146951-2-41
Elektronikus levélcím: hello@tokeportal.hu

Hol tároljuk az adatait?

Az Öntől kért adatokat az Európai Gazdasági Térség (“EGT”) területén tároljuk.
Tárhely szolgáltatónk:
Tőkeportál Zrt. Adatvédelmi Tájékoztató
DoclerNet Hosting Korlátolt Felelősségű Társaság,
1101 Budapest, Expo tér 5-7.
Telefonszám: +36 1 432 3133
Email: info@doclernet.hu

Ki fér hozzá az adataihoz?

Adatait soha nem adjuk tovább, értékesítjük vagy cseréljük el marketingcélokból a Tőkeportál Zrt-n kívül álló külső felekkel.

Mi a feldolgozás jogalapja?

Személyes adatainak minden egyes feldolgozásakor tájékoztatjuk Önt, hogy a személyes adatok átvétele törvényi előíráson alapul, vagy szerződés megkötéséhez szükséges, valamint kötelező-e a személyes adatok megadása, illetve ennek megtagadásának mik a lehetséges következményei.

Mik az Ön jogai?

Hozzáférési jog:

Önnek bármikor joga van információt kérni az általunk tárolt személyes adatairól. Vegye fel a kapcsolatot az hello@tokeportal.hu e-mail címen velünk és személyes adatait elektronikus formában (e-mailben) 30 napon belül elküldjük Önnek.

Hordozhatósághoz való jog:

Amikor a tokeportal.hu automatikus úton dolgozza fel személyes adatait az Ön beleegyezése vagy hozzájárulása alapján, Önnek jogában áll kérni, hogy tárolt adatait strukturált, általánosan használt és gép által olvasható formátumban átadjuk Önnek vagy egy másik félnek. Ez 30 napon belül elektronikus formában (e-mail) történik meg. Ez csak az Ön által számunkra megadott személyes adatokra vonatkozik.

A helyesbítés joga:

Joga van kérni személyes adatai helyesbítését, amennyiben azok helytelenek, beleértve a hiányos személyes adatai pótlásának jogát.

A törléshez való jog:

Jogában áll bármely, Tőkeportál Zrt. által feldolgozott személyes adatainak törléséhez bármikor.

Az ellenvetés joga a feldolgozás ellen jogos érdek alapján:

Joga van tiltakozni személyes adatainak feldolgozása ellen, amely Tőkeportál Zrt. „jogos érdekei” szerint történik. A Tőkeportál Zrt. nem folytatja személyes adatainak feldolgozását, kivéve, ha a folyamatot illetően jogos érdekünket bizonyítani tudjuk, amely felülírja az Ön érdekeltségét és jogait, vagy jogi kárigény következtében.

A direkt marketinggel szembeni ellenvetés joga:

Joga van ellenvetéssel élni a direkt marketinggel szemben, beleértve a direkt marketing céljából készített profilelemzést.
A direkt marketingről a következő módokon mondhat le:

  • követi az erre vonatkozó utasításokat a marketing e-mailekben (leiratkozás)
  • e-mailben az hello@tokeportal.hu email címen

A korlátozás joga:

Joga van kérelmezni, hogy Tőkeportál Zrt. korlátozza személyes adatainak feldolgozását a következő körülmények között:

  • Ha ellenvetése van a feldolgozással szemben a Tőkeportál Zrt. jogos érdeke alapján, a Tőkeportál Zrt. korlátozza az adatok feldolgozását a jogos érdek igazolásának megtörténtéig.
  • Ha állítása szerint a személyes adatai helytelenek, a Tőkeportál Zrt.nak korlátoznia kell az ilyen adatok feldolgozását a személyes adatok pontosságának igazolásáig.
  • Ha a feldolgozás jogtalan, ellenezheti a személyes adatai törlését, és helyette kérheti személyes adatai korlátozását
  • Ha a Tőkeportál Zrt.nak már nincs szüksége a személyes adataira, de a jogi kárigényei megvédése érdekében még meg kell tartania azokat.

Hogyan gyakorolhatja a jogait?

Nagyon komolyan vesszük az adatvédelmet, és ezért ügyfélszolgálati munkatársaink kezelik a fenti jogokra vonatkozó kérelmeket. Bármikor kapcsolatba léphet velünk az hello@tokeportal.hu e-mail címen.

A felügyeleti hatóságnál való panasztétel joga:

Ha úgy gondolja, hogy a Tőkeportál Zrt. a személyes adatait helytelenül dolgozza fel, lépjen velünk kapcsolatba. Joga van panaszt tenni a felügyeleti hatóságnál is.
Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
Postacím:1530 Budapest, Pf.: 5.
Tőkeportál Zrt. Adatvédelmi Tájékoztató
Cím:1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c
Telefon:+36 (1) 391-1400
E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu

Az Adatvédelmi nyilatkozat frissítései:

Előfordulhat, hogy frissítenünk kell az Adatvédelmi nyilatkozatunkat. Az Adatvédelmi nyilatkozat legújabb verzióját bármikor elérheti a weboldalunkon. Az Adatvédelmi nyilatkozatunk jelentős változásait mindig kommunikáljuk.

 

Direkt marketing

Miért használjuk a személyes adatait?

Személyes adatait arra használjuk, hogy marketing ajánlatokat, információkat és meghívókat küldjünk e-mail, szöveges üzenetek, telefonhívások formájában. A tokeportal.hu-val kapcsolatos élményeinek optimalizálása céljából releváns információkat, ajánlott termékeket és személyre szabott ajánlatokat küldünk.

Milyen típusú személyes adatokat dolgozunk fel?

A www.tokeportal.hu portálon a Felhasználók által megadott valamint a Felhasználói interakciók során keletkezett személyes és nem személyes adatokat.

  • kapcsolattartói információ – e-mail cím;
  • vezeték és keresztnév;
  • vezetéknév és utónév;
  • lakcím;
  • a vezetéknév.utónév@vállalkozás.com típusú e-mail-címek;
  • személyazonosító igazolvány száma;
  • helymeghatározó adatok (pl. mobiltelefon helymeghatározási funkciója);
  • IP-cím;
  • süti (cookie)-azonosító;
  • a telefon hirdetési azonosítója;
  • a személy egyedi azonosítását lehetővé tevő, kórház vagy orvos által tárolt adatok.

Példák a nem személyes adatra vonatkozóan:

  • cégjegyzékszám;
  • az info@vállalkozás.com típusú e-mail-címek;
  • anonimizált adatok.

Ki férhet hozzá az Ön személyes adataihoz?

Az adatait soha sem adjuk át, adjuk el vagy cseréljük el marketingcélokból a Tőkeportál Zrt-n kívül álló harmadik féllel.

Mi a jogalapja a személyes adatai feldolgozásának?

Személyes adatainak feldolgozása az Ön beleegyezésén alapul, amikor hozzájárul a direkt marketinghez.

A beleegyezése visszavonásához való jog:

Jogában áll visszavonni a beleegyezését személyes adatai feldolgozását illetően bármikor, illetve ellenvetéssel élhet a direkt marketinget illetően.

Ha így tesz, a Tőkeportál Zrt. nem küldhet Önnek többet semmilyen további direkt marketing ajánlatot vagy információt a beleegyezése alapján.

A direkt marketingről a következő módokon mondhat le:

  • követi az erre vonatkozó utasításokat a marketing e-mailekben
  • e-mailt küldhet az hello@tokeportal.hu e-mail címre

Mennyi ideig mentjük el az adatait?

Adatait megtartjuk direkt marketing céljából, amíg vissza nem vonja beleegyezését.

 

Fejlesztések és javítások

Miért használjuk fel a személyes adatait?

Az adatokat felhasználjuk szolgáltatásaink, termékeink és rendszereink fejlesztésére és javítására minden felhasználónk számára. Ebből a célból adatait nem egyéni szinten elemezzük.

Ebbe beletartoznak az elemzések, melyeket arra használunk, hogy a szolgáltatásainkat felhasználó baráttá tegyük, fejlesszük az informatikai rendszereinket, hogy általánosságban növeljük látogatóink és vásárlóink biztonságát.

Milyen személyes adatokat használunk fel?

Nem dolgozunk fel személyes adatokat.

Ki fér hozzá a személyes adataihoz?

A harmadik feleknek továbbított adatokat csak a fent részletezett szolgáltatások nyújtása érdekében használjuk fel. Google Analytics-et veszünk igénybe a vásárlók internetes viselkedésének általános szintű elemzése érdekében-. További információ.

Mi a személyes adatok feldolgozásának jogi alapja?

A személyes adatok feldolgozása, szolgáltatásaink és termékeink fejlesztése és javítása érdekében, jogos érdekünkön alapul.

Mennyi ideig tároljuk az adatait?

Adatait mindaddig megtartjuk, amíg Ön nem vonja vissza hozzájárulását.

Az adatfeldolgozás elleni tiltakozáshoz való joga:

Önnek jogában áll személyes adatainak a Tőkeportál Zrt. jogos érdekein alapuló feldolgozásával szemben ellenvetéssel élni a hello@tokeportal.hu  e-mail-címen. Adatait töröljük, és szolgáltatásokat nem tudunk nyújtani Önnek.

Cookiek

A sütik (cookie-k) olyan kisméretű szövegfájlok, amelyek a számítógép vagy a mobil eszköz merevlemezén tárolódnak és a későbbi látogatásokkor aktiválódnak. Ha a szolgáltatásainkat használja, feltételezzük, hogy beleegyezik az ilyen sütik használatába. Amennyiben nem egyezik bele a sütik használatába, azokat böngészője beállításaiban bármikor módosíthatja.

Hogyan használjuk a sütiket?

Mind első, mind harmadik felektől származó sütiket felhasználunk statisztikák és felhasználói adatok gyűjtésére, és egyéni formában analitikai eszközökhöz, hogy optimalizálhassuk oldalunkat és releváns marketinganyagokkal láthassuk el.

Milyen típusú személyes adatokat dolgozunk fel?

A sütik a tokeportal.hu -n nem dolgoznak fel személyes adatokat.

Ki férhet hozzá az Ön személyes adataihoz?

A sütik a tokeportal.hu -n nem mentik el személyes adatait.

Mennyi ideig mentjük el az adatait?

A sütik a tokeportal.hu -n nem mentik el személyes adatait.

A cookie-k törlése

A cookie-kat könnyen törölheti számítógépéről vagy mobil eszközéről a böngészője segítségével. A cookie-k kezeléséről és törléséről mindent megtalál a „Súgó” menüben. A cookie-kat blokkolhatja is, illetve kérhet értesítést, valahányszor számítógépe vagy mobil eszköze cookie-t fogad. Figyelem! Ha blokkolja a cookie-kat, nem fogja tudni kihasználni honlapunk számos előnyét.

Sütik beállítására vonatkozó információk a különböző böngészőkben:
Google Chrome
Firefox
Microsoft Internet Explorer

 Adatkezelési nyilatkozat

Kijelentem, mint a Tőkeportál Zrt által üzemeltetett www.tokeportal.hu internetes portál igénybevételére szerződést kötő fél, hogy:

  1. a regisztráció során és az annak alapján a köztem és az Tőkeportál Zrt. között létrejövő jogviszony fennállása alatt, a Tőkeportál Zrt. számára a valóságnak megfelelő adatokat szolgáltatom és kötelezettséget vállalok arra, hogy az adataimban bekövetkező változásokat 5 munkanapon belül az Tőkeportál Zrt.-nek bejelentem.
  2. a polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartásáról szóló 1992. évi LXVI. tv. törvény alapján a népesség-nyilvántartásban nyilvántartott adataimnak a Bank részére történő kiadását nem tiltottam meg, illetve a szerződéses kapcsolat fennállása alatt nem fogom megtiltani;
  3. hozzájárulásomat adom ahhoz, hogy a jelen szerződéses jogviszony létesítésekor, fennállása alatt és mindaddig, ameddig a szerződésből eredően igény érvényesíthető, személyes adataimat (név, születési név, anyja neve, születési hely, születési idő, nem, állampolgárság, azonosító okmány száma), továbbá arcképemet a Belügyminisztérium Nyilvántartások Vezetéséért Felelős Helyettes Államtitkárság nyilvántartásából a Tőkeportál Zrt. írásbeli kérelmére elektronikus úton kiszolgáltassák, és azokat a Tőkeportál Zrt a jelen szerződéses jogviszony létesítése érdekében, továbbá a jelen szerződéses jogviszony fennállása alatt és mindaddig kezelje, ameddig a szerződésből eredően igény érvényesíthető. Tudomásul veszem, hogy jogszabály az adatok megőrzését hosszabb időre is előírhatja;
  4. tudomásul veszem, hogy személyazonosító okmányaimról a Tőkeportál Zrt. – a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló 2017. évi LIII. törvény rendelkezései szerint –másolatot készít, és azt nyilvántartásában a hivatkozott törvény rendelkezései szerint megőrzi;
  5. tudomásul veszem, hogy a Tőkeportál Zrt. a videóhívásról kép- és hangfelvételt készíthet. A videóhívás kezdeményezésével tudomásul veszem személyes adataim kezelését.
  6. tudomásul veszem, hogy a Tőkeportál Zrt:

a) a személyes adataimat az Adatvédelmi Szabályzat, a mindenkor hatályos Általános Szereződési Feltételek,

b) a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzése és megakadályozása érdekében rögzített adatokat a 2017. évi LIII. törvény rendelkezései alapján kezeli és őrzi meg.