*TŐKEPORTÁL

Sajtófal

A Tőkeportál.hu-ról már számos médiumban szó esett. Ezen cikkeket most összegyűjtve is megtalálhatod!

kata mandiner

Kis összeg, kis cégbe: mentsük meg a bajba jutott magyar cégeket közösségi finanszírozással!

“Egyre több vállalkozás fordul a közösségi finanszírozás irányába annak érdekében, hogy fejlesszék vagy éppen megmentsék vállalkozásukat a koronavírus negatív hatásaitól. A Makronóm interjúja Nádasdy Katával, a Tőkeportál Zrt. Marketing és Kommunikációs vezetőjével.”

Hús nélkül győzné le a McDonald’s-ot a magyar családi vállalkozás

“Elkezdtünk szervezni egy nemzetközi piacra is célzott befektetési, támogatási és marketing kampányt, ahol a Tőkeportállal mint szakmai partnerrel együttműködve Zrt-vé alakítva a vállalati formánkat tulajdonrészért cserébe tőkét vonunk be.”

las veg mandiner
solarbnb_tokeportal

A napelemes piactér 41 millió Ft tőkét gyűjtött közösségi finanszírozásban

“Ez a hír nem csak a piacterekhez hozza meg a kedvedet, hanem rávilágít az itthon is már kibontakozó tulajdonosi tőkebevonáson alapuló közösségi finanszírozásra is. Szóval a fenti 41 millió forintnyi összeget kis -és nagybefektetőt adták össze egy weboldalon keresztül, hogy ez az új napelemes piactér igazán beinduljon.”

Fejlesztéshez kér segítséget a pécsi állatkert

“A vörös panda tartásához az állatkert egy teljesen új, a faj és a látogatók szempontjából is megfelelő kifutót szeretne megépíteni, ami nettó kétmillió forintba kerülne. A befektetéscélú közösségi finanszírozási platformként induló Tőkeportál a koronavírus- járvány negatív hatásainak enyhítése érdekében lehetővé teszi nonprofit szervezetek, egyesületek számára is támogatáscélú kampányok indítását.”

vörös panda11
pecszoo_Tokeportal

Szeretne vörös macskamedvét Pécsre? Itt a lehetőség segíteni

“A vörös pandák tartásához új kifutót tervezenek építeni, ami megfelel minden követelményeknek, ez azonban nettó 2 millió forintot jelent. Ezért a Tőkeportálon indítottak támogatói gyűjtés, a cél az, hogy 60 nap alatt összejüjjön a 2 millió forint.”

Vörös panda kifutóra gyűjt a Pécsi Állatkert

“A befektetés-célú közösségi finanszírozási platformként induló Tőkeportál a koronavírus járvány negatív hatásainak enyhítése érdekében lehetővé teszi nonprofit szervezetek, egyesületek számára is támogatás-célú kampányok indítását. Élve az innovatív lehetőséggel, a vörös panda javára támogatás-célú kampányt indít a zoo, hogy az állatkert által megkezdett munka egy közösség sikereként érjen célba és mindannyiunk örömére csatlakozhasson a vörös pandák fajmegmentő és tenyészprogramjához.”

vörös panda 31
TRIP_Dr_Mango_Gabriella_Koronavirus

Íme, az Első Magyar WebSzínház bemutatja…

“A TRIP a Tőkeportálon indította el támogatói célú, közösségi finanszírozású kampányát. A közösségi finanszírozáson alapuló modell a 2008-as válság óta széles körben elterjedt a nemzetközi művészeti platformokon. A kezdeményezők célja, hogy a kampány során legalább 10 millió forint támogatást gyűjtsenek össze, így biztosítva az új műfaj bevezetésének anyagi alapjait. A támogatóknak számos megjelenési lehetőséget kínálnak.”

Támogatók segítségével valósítaná meg régóta dédelgetett álmát a Maros TSE

“A Tőkeportálon indított közösségi finanszírozási kampányunk célja, hogy támogassák azon terveinket, hogy a jégpálya mellé öltöző és szaniter konténereket tudjunk építeni, hogy a sportolók megfelelő körülmények között készülhessenek fel az edzésekre. Kampányunk során szeretnénk minimum 5 millió Ft-ot gyűjteni és megvalósítani a már régóta dédelgetett álmunkat. Segítsd Te is a magyar jéghoki ügyét”

marostse_kampány_kiemelt_kép
s003.jpg

A Potzak startup tőkebevonása a Tőkeportálon keresztül. Kisbefektetőként is lehetőségünk van befektetni [podcast]

“Már Magyarországon is adott a lehetőség a startupok, vállalkozások előtt, hogy tőkét vonjanak be kisbefektetőktől, közösségi finanszírozás által. A Tőkeportálon keresztül érhető el ez a lehetőség, ahol is a startupok meghirdethetik tőkegyűjtő kampányukat. A befektetők, kisbefektetők pedig az oldalon keresztül tudnak befektetni a cégekbe, és tulajdonrészt szerezhetnek a sikeres kampányok után.”

A járvánnyal szembeni felajánlásokat méri a Felajánlásmérő

“A COVID-19 járvány és az annak révén fellépő gazdasági válsággal szembeni közösségi felajánlások mérését és bemutatását célozza a részvénycélú közösségi finanszírozási platform, a Tőkeportál új mutatója, a Felajánlásmérő. Február vége óta napról napra növekszik az üzleti és társadalmi felajánlások köre: a felajánlások száma meghaladja a 350-t és piaci értéken megközelíti a hatmilliárd forintot. E felajánlásokat követi, elemzi és méri a Tőkeportál mutatója.”

hankook-tokeportal-felajanlasmero
covid19-04-24-cover

Így fektetek be egy másik cégbe kis tőkével a Tőkeportálon keresztül. Lépésről lépésre

“A napokban láthattad, hogy a Potzak nevű vállalkozáson keresztül kezdtem bemutatni az itthon is meghonosodó közösségi finanszírozó rendszerben történő befektetési lehetőséget. A vállalkozások a Tőkeportálon keresztül tőkét gyűjthetnek a kisbefektetőktől is, akik részesedést kapnak a vállalkozásban.”

Részvény célú közösségi finanszírozás: indul az első hazai kampány

“Az első magyarországi, részvény célú közösségi finanszírozási kampányon dolgozik együtt az Infratrainer Global Zrt., annak vezető befektetője, a Tungsram, valamint a Tőkeportál.hu. A cél, hogy 80-100 millió forintos tőkét gyűjtsenek: az előregisztráció már elindult.”

How to start angel investing? | February 10, 2020 | Zoltán Sándorfi CEO, Infratrainer Magyarország
Tőkeportál(1)

Új, eddig ismeretlen kisbefektetési forma debütál hazánkban

“Magyarországon a már jelenleg is elérhető Tőkeportál.hu lesz az első szabályozott részvénycélú közösségi finanszírozási weboldal. A legfontosabb dolog ezzel kapcsolatban, hogy az alapítók megszerezték a Magyar Nemzeti Bank (MNB) közösségi finanszírozással kapcsolatos állásfoglalását, hozzájárulását, és betartották a jegybank ajánlásait a weboldal kialakítása során; mondta Nádasdy Kata, a Tőkeportál.hu marketingvezetője az IIR Magyarország Kártyapiac 2019 rendezvényén tartott előadásában.”