#KÖZÖSSÉGI BEFEKTETÉS

Közösségi befektetés folyamata

  • 1.

  • 2.

Regisztráció a Tőkeportálon

Regisztrálj befektetőnek: hozd létre a profilodat, töltsd ki a tesztet, töltsd fel a kért dokumentumokat és fizesd be a jelképes regisztrációs díjat.

A Tőkeportál elbírálja a kérelmedet

Ha valamilyen adatot hiányosan adtál meg, kapsz egy hiánypótlási felhívást a Tőkeportáltól. Ha minden adat elfogadásra került, a Tőkeportál értesít a sikeres regisztrációról.
  • 3.

  • 4.

  • 5.

Befektetés a futó kampányokba

Elkezdheted böngészni a kampányokat, tegyél fel kérdéseket a kampányok fórumain, olvass el róluk minden információt, nézd meg üzleti terveiket, videójukat.A kiválasztott kampányokba akár már 5.000 Ft-tól is befektethetsz. A befizetett összeg a kampány végéig a letéti számlára kerül – ehhez sem a kiválasztott Társaság, sem a Tőkeportál nem fér hozzá.

Kampány lezárul

A kampány lejártakor a Tőkeportál értesíteni fog a sikeres befektetésről.

Együttműködés és közösségépítés

Sikeres kampány esetén megkapod a részvényeket az értékpapírszámlára. Vegyél részt a Társaság irányításában, várd a sikeres kiszállási lehetőséget és az osztalékot.

#BEFEKTETÉS

Hogyan fektethetsz be a Tőkeportálon

Milyen kockázatokkal jár a közösségi finanszírozási kampányba való befektetés?

Az induló vállalkozások közös tulajdonsága, hogy természetszerűen nincs kiforrott üzleti modelljük, mint a sok-sok éve működő tőzsdei vállalkozásoknak. Kutatások szerint tíz induló vállalkozásból legalább 9 elbukik vagy megreked, és egy a tízből lesz sikeres.  Ezért szem előtt kell tartanod, hogy a közösségi finanszírozásba forgatott pénzed sokkal kockázatosabb, mintha tőzsdei részvényben, állampapírban, bankbetétben tartanád ezt az…

Részletek

Regisztráció az oldalon

Az oldalon bizonyos információk elérése és funkciók használata (kampány létrehozás és befektetés) regisztrációhoz kötött. A hozzáféréshez szükséges regisztráció csupán pár percet vesz igénybe. Egy e-mail cím és jelszó megadása után az e-mailben kiküldött aktivációs link segítségével már elkezdheted az oldal böngészését. Tranzakció lebonyolításához profilt kell létrehozni, ahol szükség lesz személyes iratok (például személyigazolvány, útlevél, lakcímkártya)…

Részletek

Befektetés a kampányba

Miután hitelesített befektetővé váltál, böngéssz a lehetőségek között. A kampány részletes nézetében befektetőként újabb funkciókat érhetsz el. Kérdezhetsz közvetlenül a kampány oldalán a kampánygazdától, és letöltheted a kampánygazda által közzétett dokumentumokat. Ha találtál számodra szimpatikus kampányt, akkor csak kattints a “Befektetek” gombra a kampány részletes nézetében. Add meg, hogy milyen módon és mekkora összeget szeretnél…

Részletek

*PARTNEREINK

Együttműködő Vállalkozások és Szervezetek

*KOCKÁZATOK

Kockázati Figyelmeztetés

A tokeportal.hu oldalon a befektetési lehetőséggel kapcsolatos teljes körű és átfogó információk csak azon befektetők számára érhetőek el, akiket a Tőkeportál Zrt. jóváhagyott. A Tőkeportál nem nyújt befektetési tanácsokat, nem tesz ajánlásokat a befektetésre. A kezdő vállalkozásokba történő befektetés jelentős kockázattal jár, amelynek eredményeképpen a befektető a befektetett összeg egy részét vagy egészét elveszítheti illetve várhatóan több évig nem fér hozzá a befektetett tőkéjéhez. A Tőkeportál Zrt. felhívja a regisztrált befektetők figyelmét arra, hogy kizárólag abban az esetben fektessenek be a tokeportal.hu platformon elérhető vállalkozásokba, ha a felmerülő kockázatokat vállalni tudják.

LINKEDIN

@Tokeportal

FACEBOOK

@Tokeportal

EMAIL

hello@tokeportal.hu